Nazorg thuis

Het is beter dat uw zoon de middag na de besnijdenis niet doucht. Hij is al schoongemaakt bij ons. De dag erna moet hij wel douchen. Dit bevordert het genezingsproces.

De gebruikte hechtingen lossen vanzelf op (dus u hoeft hiervoor niet naar uw huisarts te gaan) en het gaat sneller als het drie keer per dag nat gemaakt wordt met de douchekop.

Tevens adviseren wij u dat uw zoon de eerste week niet in bad gaat. Nacontrole door de huisarts is niet nodig.

Om de penis te ondersteunen en het wondgebied rust te geven zijn gewone onderbroeken het meest geschikt (geen boxershorts) De eerste dagen kan tijdens het plassen een branderig gevoel ontstaan; bij doorplassen verdwijnt dit gewoonlijk weer. Op de plaats van de hechtingen kunnen korstjes ontstaan, die kunnen gaan schrijnen.

Sporten inclusief zwemmen mag hij pas als de wond dicht is.

Gebruik van pijnstillers

Na het uitwerken van de verdoving ( 1 tot 2 uur naar de besnijdenis) kan het kind pijn voelen. U kunt hiervoor pijnstillers gebruiken die u op recept heeft meegekregen na de besnijdenis. Het gebruik van pijnstillers kunt u toedienen op instructies van de arts. Deze instructies heeft u na de besnijdenis meegekregen.

 

Complicaties

Mogelijke complicaties (die zelden voorkomen) beperken zich meestal tot de wond. Er kan een nabloeding optreden die zich kan uiten in een bloederig verband of een bloeduitstorting onder een hechting. Soms treedt een infectie of abces in de wond op. Als de pijn steeds erger wordt, er pus of bloed uit de wond komt, de penis steeds dikker wordt of u koorts krijgt boven de 38,5 graden C, moet u contact opnemen met Stichting Al-Gitaan. Bij eventuele problemen zijn we ook bereikbaar via 06-51744278.

Als u vragen heeft over de behandeling, kunt u deze altijd stellen aan Stichting Al-Gitaan.

Telefoonnummer: (010) 4658690 (tijdens kantooruren).

Scroll To Top