Nazorg thuis

Conventionele methode ( met hechtingen):

Het is beter dat uw zoon de middag na de besnijdenis niet doucht. Hij is al schoongemaakt bij ons. De dag erna moet hij wel douchen. Dit bevordert het genezingsproces.

De gebruikte hechtingen lossen vanzelf op (dus u hoeft hiervoor niet naar uw huisarts te gaan) en het gaat sneller als het twee keer per dag nat gemaakt wordt met de douchekop.

Tevens adviseren wij u dat uw zoon op de woensdag een lauwwarm badje neemt gedurende 10 minuten (zitten in een teiltje mag ook). Nacontrole door de huisarts is niet nodig.

Om de penis te ondersteunen en het wondgebied rust te geven zijn gewone onderbroeken het meest geschikt (geen boxershorts) De eerste dagen kan tijdens het plassen een branderig gevoel ontstaan; bij doorplassen verdwijnt dit gewoonlijk weer. Op de plaats van de hechtingen kunnen korstjes ontstaan, die kunnen gaan schrijnen.

Smartklamp methode:

U moet ervoor zorgen dat hij niet aan Smartklamp gaat trekken. Bij het verschonen zorgt u ervoor dat de penis naar beneden gericht blijft.

Hij moet gemakkelijk kunnen plassen door het buisje. Het plastiek buisje mag niet vol zijn met bloed,een klein beetje bloed is normaal. Over een paar dagen moet dat plastic buisje verwijderd worden. Het is raadzaam om 1 uur voordat u naar de dokter komt uw zoon in warm bad

te doen, zodat de afgeklemde wondrand onder de witte ring zacht wordt.

De dag na de besnijdenis kunt u uw kind weer zijn gang laten gaan. Uw zoontje kan enkele dagen niet naar school. Zwemmen mag pas als de wond genezen is, na ongeveer twee weken. Sporten mag hij pas na één tot twee weken.

Gebruik van pijnstillers

Na het uitwerken van de verdoving ( 1 tot 2 uur naar de besnijdenis) kan het kind pijn voelen. U kunt hiervoor pijnstillers gebruiken die u meegekregen heeft na de besnijdenis. Het gebruik van pijnstillers kunt u toedienen op instructies van de arts. Deze instructies heeft u na de besnijdenis meegekregen.

 

Complicaties

Mogelijke complicaties (die zelden voorkomen) beperken zich meestal tot de wond. Er kan een nabloeding optreden die zich kan uiten in een bloederig verband of een bloeduitstorting onder een hechting. Soms treedt een infectie of abces in de wond op. Als de pijn steeds erger wordt, er pus of bloed uit de wond komt, de penis steeds dikker wordt of u koorts krijgt boven de 38,5 graden C, moet u contact opnemen met Stichting Al-Gitaan. Bij eventuele problemen zijn we ook bereikbaar via 06-51744278.

Als u vragen heeft over de behandeling, kunt u deze altijd stellen aan Stichting Al-Gitaan.

Telefoonnummer: (010) 4658690 (tijdens kantooruren).

Scroll To Top